OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2015. november 26., csütörtök 18:05

A Moravcsik Alapítvány közleménye
    Budapest, 2015. november 26., csütörtök (OS) - BOGDÁNDY SZULTÁN képzőművész legújabb alkotásaiból nyílik kiállítás

    Bogdándy Szultán, Munkácsy-díjas képzőművész, pályáját grafikusként kezdte, majd plasztikáival, dobozműveivel vált ismertté. Alkotásaival 1982 óta rendszeresen szerepel egyéni és csoportos kiállításokon. 1985-1989: rendes, majd tiszteletbeli tagja a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesületének; 1986: egyik alapítója a Dombóvári Művésztelepnek; 1992: MAMŰ Társaság; 1998: Magyar Grafikusok Szövetsége. 2006: Munkácsy-díj. Önmagát art brut alkotónak tekinti. Munkáit fából, fémből, alkatrészekből készíti, korábban szerves, romlandó anyagokat is felhasznált. Tárgy kollázsai, dobozplasztikái art brut alkotások. Bogdándy Szultán 2015-ben, Budapesten létrehozott és megnyitott egy múzeumot saját művei számára.
A művész eddig még be nem mutatott és ebben az évben alkotott műveit a Budapest Art Brut Galériában láthatja először a művészeti szakma és a nagyközönség.
A kiállítást Dr. Simon Lajos, a Moravcsik Alapítvány kuratóriumának elnöke nyitja meg.
A Moravcsik Alapítvány fenntartásában működő Budapest Art Brut Galéria elsősorban art brut, outsider alkotók, művészetterápiás műhelyek, valamint hivatásos, kortárs alkotóművészek számára biztosít bemutatkozási lehetőséget.
További információ:
https://www.facebook.com/events/1715797365309826/
http://artbrut.hu/

     Kiadó: Moravcsik Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.