OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2015. november 27., péntek 19:54

Az Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság közleménye
    Budapest, 2015. november 27., péntek (OS) - "A gyermekek ösztönösen óvják a környezetünket, ösztönösen értéknek tartják az életet és a Föld természeti kincseit." - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a 7 nap 700 km futás elnevezésű kampány záró eseményén.

    Novák Katalin elmondta: "Közös feladatunk, hogy a gyermekek megőrizzék ezt a szemléletet. Mindannyiunk hozzájárulására szükség van, mindannyian hozzá tudunk tenni 1-1 darabot a közös célhoz: ki azzal, hogy szemetet szed, ki azzal, hogy tudatosan étkezik, óvja-védi a saját és családja egészségét."
A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) a 7 napon át tartó 700 kilométeres futással és a Hősök terétől a Sándor Palotáig tartó záró futással kívánta felhívni a figyelmet a november 30-án kezdődő párizsi klímacsúcs témáira: a környezetszennyezésre, a globális felmelegedésre és a vízkészleteink megőrzésére.
A szervezők a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) segítségével felkértek minden általános iskolást, hogy rajzolják le, szerintük milyen lesz a világ 20 év múlva, ha nem állítjuk meg a környezetszennyezést. A pályaműveket a szervezők átadták a Köztársasági Elnöki Hivatal igazgatójának, Kőrösi Csabának.
     Kiadó: Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.