OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2015. november 27., péntek 21:17

A Fidelitas közleménye
    Budapest, 2015. november 27., péntek (OS) - Lezárult az Éld át a történelmet! interaktív országos történelemverseny

    A Fidelitas mindig is fontosnak tartotta, hogy felhívja a fiatalok figyelmét történelmünk ismeretének fontosságára. A szervezet már több országos történelemversenyt rendezett, többek között a rendszerváltoztatásról és az ’56-os forradalomról Mansfeld Péter emlékére.

A Nagy Háború 100 éves évfordulója alkalmából az idén október közepén középiskolásoknak meghirdetett interaktív verseny Magyarország első világháborúban betöltött szerepével, a harcok hazánkra gyakorolt hatásával foglalkozott. A vetélkedőre több mint 200 diák jelentkezett hazai és határon túli középiskolákból. Az első fordulóban egy online, rövid kérdésekből álló feleletválasztós tesztet kellett kitölteniük a versenyzőknek, a mai döntőbe az első 30, legjobb tesztet kitöltő tanuló került be.

Közülük a zsűri tagjai - Baranyi Tamás Péter történész, Stencinger Norbert, a Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi tagja, középiskolai tanár, Vági Attila politológus, történész, a Nemzeti Emlékezet Bizottság kutatási osztályvezetője - egy rövid vetélkedő és kiselőadások alapján választották ki a győzteseket, akik értékes nyereményekkel gazdagodtak.

Jövőre egy újabb izgalmas témában ismét szervezünk országos történelemversenyt középiskolásoknak.

     Kiadó: Fidelitas

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.