OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2015. november 30., hétfő 10:38

Jávor Benedek EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. november 30., hétfő (OS) -

    A Párizsi Egyezmény előkészítése már hónapok óta folyik, de a most következő két hétben kell majd véglegesíteni az egyezmény szövegét és kidolgozni a pontos részleteit. A végrehajtásra vonatkozó döntéseket a következő öt évben fogják majd meghatározni, a Párizsi Egyezmény útmutatásai alapján.
A COP21 konferencián több, a felajánló államok delegációi mellett számos nemzetközi civil szervezet, és idén először,  vállalatok képviselői is részt vesznek.

A tárgyalások sikeréhez az EU-nak vezető szerepet kell játszania és komoly elkötelezettséget mutatni. Ennek elengedhetetlen eszköze, hogy az unió a 2020-ig szóló vállalásait  megerősíti és a jelenleginél meggyőzőbb ígéretet tesz a fejlődő országok klíma adaptációjának finanszírozáshoz való hozzájárulásra, mert e nélkül nehéz ezeket az országokat kibocsátáscsökkentésre ösztönözni.

Jávor Benedek európai parlamenti képviselő

     Kiadó: Jávor Benedek EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.