OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2015. november 30., hétfő 13:07

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2015. november 30., hétfő (OS) -

    DK: Ki áll az Izrael ellen hangoló szentgotthárdi polgármester mögött?

Huszár Gábor szentgotthárdi fideszes polgármester szerint "bizonyos üzleti körök" és a "zsidó állam" állhat a párizsi merényletek mögött, mert "a keresztény Európát az iszlám ellen akarják hangolni."

A magyar jobboldal manapság már elmeháborodott összeesküvés elméletekben éli ki az elfojtott zsidóellenesség okozta frusztrációt. A szentgotthárdi polgármester kijelentése a bizonyíték arra, hogy nincs az életnek olyan mozzanata, amire kellő tájékozatlansággal és Izrael-ellenességgel ne lehetne szalon-rasszista fikciós regényt költeni. A "keresztény Európa iszlám ellen hangolásáért" persze eközben maga a Fidesz teszi a legtöbbet, hiszen a miniszterelnök szerint "az iszlám soha nem volt Európa része", továbbá természetesen "minden terrorista migráns".

Kérdés, hogy ha Izrael akarná az iszlám ellen fordítani Európát, miközben az Orbán-kormány az iszlám ellen hangol, akkor hogy lehet az, hogy az Orbán-kormány mögött nem Izrael áll? És ha a szentgotthárdi polgármester Izrael ellen akarja hangolni a "keresztény Magyarországot", akkor azt kinek a megrendelésére teszi? A megannyi, elsőre logikusnak tűnő kérdés természetesen csak a balliberális világhatalom okvetlenkedése.

A Demokratikus Koalíció elfogadhatatlannak tartja a szentgotthárdi polgármester antiszemita kijelentéseit, amelyek - ostobaságukból adódóan - károsak lehetnek az emberek szellemi épségére is.

Ara-Kovács Attila
Külügyi kabinet vezetője, DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.