OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2015. november 30., hétfő 23:01

A Magyar Atomfórum Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2015. november 30., hétfő (OS) -

    Szakmai megítélések szerint jelenleg a világon elérhető atomerőmű konstrukciók – közöttük az orosz tervezésű reaktorblokkok - műszaki és biztonsági szempontból azonos színvonalat képviselnek. Ezek az atomerőművek a 3+ generációt képviselik és megvalósítanak valamennyi elvárható biztonsági funkciót. A döntést ezért elsősorban az befolyásolja, hogy a beruházónak milyen tapasztalata van, hány erőművet épített már és milyen pénzügyi feltételeket kínál.
Az atomerőmű beruházásában a hazai részesedés előirányzott 40%-os mértéke komoly lehetőség a magyar vállalkozók számára egy élenjáró technológiába történő bekapcsolódásra és a műszaki kultúra továbbfejlesztésére.
A Magyar Atomfórum Egyesület tagságát alkotó közel 40 magyar vállalatnak eddig is kiemelkedő szerepe volt a jelenleg is működő paksi blokkok építési, karbantartási, műszaki-biztonsági fejlesztési munkáiban és a nukleáris szakmai kultúra fenntartásában is. Ugyanígy szerepet vállalnak az új blokkok előkészítésében és készek szerepet vállalni a – várhatóan 40 %-os magyar részarányon belüli – építésben is.
A Magyar Atomfórum Egyesület határozott véleménye a jelenleg kialakult helyzetben az, hogy töretlenül folytatni kell az új blokkok beruházásával kapcsolatos már megkezdett tevékenységek végrehajtását (beleértve a hazai ipar általános fejlesztését jelentősen szolgáló beszállítói program kialakítását is)  és mindent meg kell tenni azok sikeres és időbeni befejezése érdekében.

További információk:
www.atomforum.hu

     Kiadó: Magyar Atomfórum Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.