2024. április 18. csütörtök

2015. december 1., kedd 16:22

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2015. december 1., kedd (OS) - Tiba István és Veres Margit távozzon a közéletből!

A balmazújvárosi korrupciós eset kapcsán a politikusbűnözés tipikus esetével állunk szemben. Egészen egyértelmű, hogy Tiba István fideszes képviselőnek, korábbi balmazújvárosi polgármesternek köze van a korrupciós bűncselekményhez, az ügyészség szerint ugyanis a bűncselekményből származó pénz a fideszes politikusnál kötött ki. A nyomozás során keletkezett telefonlehallgatások szerint Tiba István mondta Veres Margit polgármesternek, a város akkori jegyzőjének, hogy a neki szánt 5 millió forintból Veres 450 ezret tegyen el magának, és azt is, hogy Veres Margit ajándékba fog kapni egy autót K. Sándor vállalkozótól.

Kérdezzük: mi lett a fennmaradó 4 és fél millió forint a sorsa? Tiba István zsebre tette, vett belőle ő is egy autót, vagy a Fidesznek is van olyan feketekasszája, mint ami már az MSZP-nél is felmerült?

A számos kérdés miatt írásban fordulok Polt Péter legfőbb ügyészhez: a tények ismeretében miért nem emeltek vádat Tiba István ellen? Véleményünk szerint Tiba Istvánnak a vádlottak padján lenne a helye!

A Jobbik szerint az lenne a tisztességes, ha már most, a tények ismeretében, de a jogerős döntés előtt elgondolkodnának az érintettek, és levonnák a megfelelő konzekvenciákat. Le kell mondania mind Veres Margitnak polgármesteri tisztségéről, mind Tiba Istvánnak országgyűlési mandátumáról.

Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője

Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója