OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2015. december 1., kedd 16:22

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2015. december 1., kedd (OS) - Tiba István és Veres Margit távozzon a közéletből!

    A balmazújvárosi korrupciós eset kapcsán a politikusbűnözés tipikus esetével állunk szemben. Egészen egyértelmű, hogy Tiba István fideszes képviselőnek, korábbi balmazújvárosi polgármesternek köze van a korrupciós bűncselekményhez, az ügyészség szerint ugyanis a bűncselekményből származó pénz a fideszes politikusnál kötött ki. A nyomozás során keletkezett telefonlehallgatások szerint Tiba István mondta Veres Margit polgármesternek, a város akkori jegyzőjének, hogy a neki szánt 5 millió forintból Veres 450 ezret tegyen el magának, és azt is, hogy Veres Margit ajándékba fog kapni egy autót K. Sándor vállalkozótól.

Kérdezzük: mi lett a fennmaradó 4 és fél millió forint a sorsa? Tiba István zsebre tette, vett belőle ő is egy autót, vagy a Fidesznek is van olyan feketekasszája, mint ami már az MSZP-nél is felmerült?

A számos kérdés miatt írásban fordulok Polt Péter legfőbb ügyészhez: a tények ismeretében miért nem emeltek vádat Tiba István ellen? Véleményünk szerint Tiba Istvánnak a vádlottak padján lenne a helye!

A Jobbik szerint az lenne a tisztességes, ha már most, a tények ismeretében, de a jogerős döntés előtt elgondolkodnának az érintettek, és levonnák a megfelelő konzekvenciákat. Le kell mondania mind Veres Margitnak polgármesteri tisztségéről, mind Tiba Istvánnak országgyűlési mandátumáról.

Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője
    
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.