OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. december 1., kedd 17:44

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2015. december 1., kedd (OS) - Ismét hazudott a PM a nemzeti parki földekről

    A Párbeszéd Magyarország párt (PM) közleményében újfent valótlanságokat állított a nemzeti parki földekkel kapcsolatban. A most elfogadott szabályozás nem a védett területek "dobra veréséről" szól, hanem a nemzeti parkok működését segíti majd a következő években. A nemzeti parkok igazgatóságai így tovább tudják folytatni azokat a kötelező földvásárlásokat és kisajátításokat, amelyek nyomán az elmúlt 5 évben újabb 8000 hektár védett terület került állami tulajdonba és nemzeti parki vagyonkezelésbe. A nemzeti kormány azt a programot valósítja meg, amelyre 2004 és 2010 között az MSZP-kabinet egy fillért nem biztosított az állami költségvetésben, így több ezer kártalanításra jogosult személy szenvedett sérelmet. Minden föld nemzeti park igazgatósági vagyonkezelésbe kerül az állami tulajdonba vételt követően. Az új szabályozás tehát nem védett területek eladásáról szól, hanem pont ellenkezőleg: állami tulajdonba vételről és a nemzeti parki kezelésű földek arányának növeléséről. A PM tehát ismét hazudott a nemzeti parki területek kapcsán.
    
     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.