OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2015. december 1., kedd 18:20

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2015. december 1., kedd (OS) - Cserbenhagyta a Fidesz a Honvéd Egészségpénztár kirabolt tagjait

    Még az Országgyűlés napirendjére sem voltak hajlandók venni a kormánypártok azt a javaslatot, amellyel a Honvéd Egészségpénztár önhibájukon kívül kárt szenvedett tagjainak segítettünk volna.

Több mint 27 ezer tag - zömmel katona, honvédségi, rendvédelmi és nemzetbiztonsági dolgozó - megtakarítása ragadt bent a Buda-Cash brókerház érdekkörébe tartozó DRB Banknál, a kár összege megközelíti az 1,8 milliárd forintot. A brókerkormány és képviselői mindent megtesznek azért, hogy ezek az emberek ne kapják vissza a pénzüket, pedig a gyors állami segítségnyújtás a minimum lenne.

A Honvédelmi és Rendészeti Bizottság korábban olyan javaslatot nyújtott be, amellyel elő lehetett volna teremteni a szükséges pénzt, így elfogadásával a tagok hozzájuthattak volna a megtakarításukhoz. A brókerkormány ezt is elutasította.
Mivel a jelenlegi szabályok nem teszik lehetővé a probléma megoldását, külön törvény elfogadására lenne szükség. Az MSZP azt javasolta, hogy szálljon az államra a Honvéd Egészségpénztárnak a DRB-vel szembeni követelése, amit így a kormánynak kellett volna érvényesíteni.

Az erről szóló javaslatunkat elutasították, amivel ismét bizonyították, hogy nem keresik a megoldást a megtakarításukat elvesztő tagok megsegítésére. Az MSZP továbbra is azonnali cselekvésre szólítja fel a kormányt! Felőlünk fideszes aláírással is benyújthatják a javaslatot, csak fogadják el végre!

Demeter Márta,
országgyűlési képviselő
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.