OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2015. december 4., péntek 12:07

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye
    Budapest, 2015. december 4., péntek (OS) - PM: A politikusok igen, a közalkalmazottak nem kaptak még fizetést - Az Államkincstár technikai hibára hivatkozva nem tudja időben elutalni a közalkalmazottak november havi bérét, de közben a politikusoké már ki lett fizetve. Megdöbbentő, hogy míg Rogán Antal, vagy Habony Árpád fizetése biztosan nem késik, addig a létminimum alatt keresőknek több napot kell várni arra, hogy a tisztes megélhetéshez sem elegendő pénzüket megkaphassák.

    Az Államkincstár tájékoztatta a napokban az érintetteket, hogy a kifizetésekhez szükséges informatikai rendszer meghibásodott. Emiatt nem fogja időben megkapni több százezer közszférában dolgozó a fizetését. Úgy tűnik, az állami intézményeknél lassan állandó lesz a kifizetések késése, hiszen ugyanígy késve utalja ki a béreket a pedagógusoknak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ is.

A helyzet azért is rendkívül felháborító, mert a politikusok már megkapták a november havi pénzüket. Az informatikai rendszerek úgy tűnik, addig működnek megfelelően, ameddig Rogán Antalnak, Habony Árpádnak vagy Szijjártó Péternek kell utalni, nehogy véletlenül lecsússzanak a legújabb Gucci termékek megszerzésétől.

A PM felszólítja az Orbán-kormányt: tegyen meg mindent, hogy mindenki időben megkapja a bérét.

Dr. Erőss Gábor
PM elnökségi tag

     Kiadó: Párbeszéd Magyarországért Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.