OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2015. december 7., hétfő 09:45

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2015. december 7., hétfő (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) különösen veszélyesnek tartja az európai szolidaritást és együttműködést romboló, nemzetinek festett politikák térnyerését.

    A demagógia nem más, mint a hatalomhoz gátlástalanul ragaszkodó erők egyik hatékony, ideológia-független fegyvere. Használja jobb- és balközép, szélsőjobb és szélsőbal, "centrum" is. A nemzeti érdekekre való hivatkozással támadja, destabilizálja az európai rendet a hiperatlantista brit, a jobboldali magyar, a baloldali görög, a hiperliberális dán, és még tucatnyi kormány.
  Sajnálatos módon sem a média, sem a szellem területe felől nem fúj tiszta szél, amely eloszlathatná a mérgező ködöt. Pedig a helyzet meglehetősen egyszerű. Soha nem lesz erős Magyarország egy szétbombázott európai egység romjai alatt. És ez érvényes minden egyes európai országra. Igazi, példaértékű, lelkesítő európai egység nélkül nem lesz erő, nem lesz rend, nem lesz európai kultúra és demokrácia a világ ezen paradicsomi végén.
  Minél gyorsabban véghez kell vinni az európai egység kiteljesedését Norvégia, Svájc, Izland és a Nyugat-Balkán bevonásával, közös haderő, határvédelem, titkosszolgálat kiépítésével, és főképpen mély, Európa 2500 éves történelméhez méltó politikai, szociális és kulturális reformokkal.
  Ma még nem látszanak azok az elkötelezett szellemi és anyagi erők, amelyek képesek ebbe az irányba terelni Európa fejlődését. De addig is fontos hirdetni ezeket a célokat, ezt a programot.

www.valtozovilag.hu/felhivas.htm

     Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.