OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 23. szombat
Ismertető


2015. december 7., hétfő 17:40

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye
    Budapest, 2015. december 7., hétfő (OS) - Élhető, biztonságos Havanna-telepet!

    Az elmúlt héten a Havanna-telepen történt súlyos testi sértés miatt kialakult helyzetre reagálva önkormányzati képviselőként a szokásos fogadóórámat közbiztonsági fogadóórának hirdettem meg.

Sok lakossági panasz érkezett a drogozásról, garázdaságról, a szemetelésről és a mindezekhez kapcsolódó egyéb, a szaknyelvezetben "a közösségi együttélés szabályait súlyosan megsértő" esetekről. Amellett, hogy hiányolták a gyakoribb rendőri jelenlétet, elismerték, hogy a telepen működő civil egyesületek és az önkormányzat is erőfeszítéseket tesz a nyugalmas és biztonságos életkörülményekért.

A családi házas környezetből is érkeztek panaszok, észrevételek. Sajnos az évek óta hallott és tapasztalt esetek a leggyakoribbak. Betörés, besurranás, garázdaság, a szomszédjogok megsértése, idős emberek bántalmazása, lakásmaffia működése. Néhány panaszos említette, hogy ha kisebb értékű a keletkezett kár, akkor már nem is jelentik, mert nem remélik a megtérülését.

Meggyőződésem, hogy csak a rendészeti szervek hatékonyabb fellépése segíthet az irritáló közbiztonsági helyzeten és érzeten. Ezen kell változtatni, hogy a Havanna-telep és környéke egy valóban élhető, biztonságos városrész legyen.

Makai Tibor, a Jobbik XVIII. kerületi önkormányzati képviselője
    
     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.