OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2015. december 14., hétfő 17:33

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2015. december 14., hétfő (OS) - Ne engedjék a politikát az iskolaigazgatói székbe!

    Nyílt levél Kecskemét Megyei Jogú Város képviselőihez a Bányai Júlia Gimnázium körül kialakult helyzet kapcsán

Tisztelt Közgyűlési Tagok!

A Bányai Júlia Gimnázium hosszú idő óta kiemelkedő pedagógiai tevékenységet folytat Kecskeméten, s nem csak a város, hanem az egész régió fontos oktatási szereplője. Ennek a munkának meghatározó alakja dr. Lukács Lajos, aki eddig két évtizedet töltött az intézmény élén.

Hiszem, hogy a magyar közoktatás erősítése csak azon elkötelezett pedagógusok, valamint iskolaigazgatók munkája révén valósulhat meg, akik felhalmozott szakmai tudásuk és tapasztalatuk révén biztosítani igyekeznek a folyamatos, magas színvonalú munkát.

Az iskolavezetői pályázat során kialakult visszás helyzet nem szolgálja az iskola, a gyermekek és a tantestület érdekeit. Úgy vélem, Önök is tisztában vannak azzal, hogy dr. Lukács Lajos intézményvezetői mellőzése nem indokolt. Kérem Önöket, hogy ne engedjék a politikát az iskolaigazgatói székbe!

Reményemet fejezem ki, hogy a Tisztelt Képviselő-testület olyan állásfoglalást tesz, amely segíti az iskolát az eddig megtett út folytatásában, s amely összhangban áll a tantestület és a szülők által is szorgalmazott stabilitással.

Tisztelettel

Dúró Dóra, az Országgyűlés kulturális és oktatási bizottságának jobbikos elnöke
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.