OS Országos Sajtószolgálat
2023. október 1. vasárnap
Ismertető


2015. december 16., szerda 09:06

A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. december 16., szerda (OS) -

    /folytatás/
A 2005-ös összesített "kárpótlási" adatok szerint mintegy a hatmillióra tehető kisemmizett magyarok, a törvényes tulajdonosok száma, magától értetődően a családtagokat, örökösöket is ide értve.
Sajnos ezzel kapcsolatban két dolgot nagyon agyonhallgatnak a hazai médiák, egyrészről azt, hogy a tulajdoni igények nem évülnek el, másfelől meg azt hogy Magyarország is ratifikálta az idevonatkozó demokratikus alapdokumentumokat /Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata, és a Római Egyezmény/ de ezeket nem tartja be azzal, hogy jogtalanul elmaradt a restitúció.

Bár e közlemény terjedelmi határai nem teszik lehetővé a részletesebb leírásokat, de röviden arra is rámutatunk, az elmaradt restitúcióból az országnak egyre komolyabb gazdasági problémái is adódnak, sőt növekednek, melyek statisztikai adatokból is láthatóak.

További információk, kapcsolódó írások honlapunkon.

www.kisemmizettek.hu

KISE Elnökség


     Kiadó: Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.