OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 1. csütörtök
Ismertető


2015. december 18., péntek 20:09

A Magyar Patrióták Közössége közleménye
    Budapest, 2015. december 18., péntek (OS) - Tiltakozunk a Zichy-ház lebontása ellen!

    Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy a Szent Szív Társaság le kívánja bontani a józsefvárosi Múzeum és Szentkirályi utca sarkán álló védett épületet, a rend tulajdonát képező volt Zichy-házat. Megengedhetetlennek tartjuk bármely, a magyar főváros történelmi múltja szempontjából jelentős épület elpusztítását, különösen, hogy az a nemzeti emlékhelynek minősülő Nemzeti Múzeum közvetlen közelében található.

A védett ház helyére tervezett új épület megjelenésében és tömegében egyáltalán nem illeszkedne a szomszédos házakhoz, és megbontaná az utcakép egységét. Nem kérünk olyan fejlesztésekből, melyek nem tartják tiszteletben évszázadok alatt kialakult épített környezetünket, fővárosunk műemléki értékeit! Éppen ezért a Magyar Patrióták Közössége létrehozta a "Mentsük meg a Zichy-házat" nevű facebook oldalt, melyhez minden értékvédő honfitársunk csatlakozását várjuk.

Az elmúlt években Józsefvárosban olyan átfogó városépítési programok valósultak meg, amelyek kiemelt figyelmet fordítottak a kerület történelmi értékeinek megóvására. Mivel a Zichy-ház lebontása mindezzel ellentétes, egyesületünk arra kéri a kerület vezetését, hogy ne engedje a bemutatott, örökségellenes szemléletet tükröző tervek megvalósulását. Tisztelettel felszólítjuk a Szent Szív Apácarendet, hogy jelenlegi elképzelését vonja vissza, és készíttessen olyan tervet, amely megfelel a Palotanegyed történelmi hagyományainak, és nem jár a meglévő védett ház elpusztításával.
     Kiadó: Magyar Patrióták Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.