OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2016. január 9., szombat 10:41

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2016. január 9., szombat (OS) - Miből gazdagodik Orbán Viktor környezete?

    Korábban Orbán Viktor azt ígérte, Bármit is mondjanak Brüsszelben, külföldiek termőföldet nem fognak szerezni Magyarországon, ez a hazugság már megdőlt. Azt is ígérte a Fidesz-kormány feje, hogy 300 hektárnál nagyobb földet senki sem vásárolhat. Most ez utóbbi hazugság dőlt meg, Orbán Viktor szülőfalujának polgármesterére, Mészáros Lőrinc kérges tenyerű gázszerelőre ez a birtokkorlát nem vonatkozik, ő ugyanis csaknem 400 hektárra teheti rá a kezét. Az új oligarcha családja is jól járt, a Mészáros család csaknem 1400 hektárnyi termőföld birtokosa lett mindösszesen csaknem 2 milliárd forintért.

A Fidesz által naponta hangoztatott, de konkrétumok nélküli kovácsbélázások megválaszolására a Jobbik vizsgálóbizottságot szeretett volna felállítani, hogy ezzel párhuzamosan egy másik, hasonló hatáskörű plénum vizsgálja meg Orbán Viktor környezetének, köztük Mészáros Lőrincnek korrupciógyanús meggazdagodását. Most már a közvélemény számára is egyértelmű, hogy a Fidesz miért futamodott meg a vizsgálóbizottságok kérdése elől: retteg attól, hogy a miniszterelnök környezetének vizsgálata során Mészáros, Vajna, Garancsi és a többi fideszes oligarcha korrupciógyanús ügyletei is bekerülhetnek a hírekbe!

Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője
    
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.