OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2016. január 31., vasárnap 17:01

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2016. január 31., vasárnap (OS) - Itt az idő Polt Péter elszámoltatására és lemondására!

    Az MSZP felszólítja a Fideszt, hogy szálljon le a független bíróságról és számoltassa el és mondassa le a zátonyra futott perek legfőbb felelősét, Polt Pétert!

Nem a bíróságok és nem is a jogszabályok a felelősek azért, hogy a Fidesz politikai megrendelését teljesítő ügyészek koncepciós perei sorra zátonyra futnak. Arról sem a bíróságok és a törvények tehetnek, hogy az ügyészség a vörösiszap-katasztrófa ügyében képtelen azokkal szemben vádat emelni, akiket felelősség terhel. Még kevésbé elfogadható, hogy a Fidesz parlamenti vizsgálatokkal akar nyomást gyakorolni a bíróságokra.

Vizsgálatot folytatni a korrupt és tehetetlen ügyészségi vezetők ellen kell annak kiderítésére, hogy hogyan lehetséges az, hogy olyanokkal szemben emelnek vádat, akiket a bíróságok rendre felmentenek, miközben a mai kormányhoz és konkrétan Orbán Viktorhoz köthető, nyilvánvalóan bűncselekménygyanús ügyekben, mint például a trafikmutyi, az állami földek politikusok kezére játszása, vagy a miniszterelnök gázszerelőjének és fogorvosának milliárdossá tétele, nem indítanak vizsgálatot!

Az MSZP felszólítja a Fideszt, hogy szálljon le a független magyar igazságszolgáltatásról, és az igazi felelősöket, vagyis az ügyészséget és annak vezetőjét, Polt Péter legfőbb ügyészt számoltassa el!

Bárándy Gergely,
a Törvényalkotási bizottság alelnöke
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.