OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2016. február 3., szerda 15:56

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete közleménye
    Budapest, 2016. február 3., szerda (OS) -

    Megakadtak a bértárgyalások a MÁV csoportnál
A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetének országos elnöksége megtárgyalta a MÁV csoportnál hosszú hetek óta húzódó bértárgyalások helyzetét.
A vasutas bérek értéke a nemzetgazdasági átlag alá csökkent az elmúlt években, több területen jelentős munkaerőhiány alakult ki, jelentős az elvándorlás, ezeket a folyamatokat meg kell állítani.
Az MTSZSZ a Társaságnál képviselettel rendelkező szakszervezetekkel közösen továbbra is kitart az 5 % + 2,7 % bérfejlesztés mellett, ami alig magasabb, mint a minimálbér idei évi emelkedése.
A bértárgyalások eddig nem vezettek eredményre, ezért az országos elnökség felhatalmazta az MTSZSZ vezetését, hogyha a tárgyalások továbbra is eredménytelenül zárulnak, a többi képviselettel rendelkező szakszervezettel közösen a vasutasok bérének megfelelő rendezése érdekében hirdessen sztrájkot.

www.facebook.com/mtszsz                                                            www.mtszsz.hu

     Kiadó: Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.