OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2016. február 4., csütörtök 12:32

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének közleménye
    Budapest, 2016. február 4., csütörtök (OS) - Könnyű törvényeket hozni…

    "Könnyű törvényeket hozni, nehéz irántuk szimpátiát gerjeszteni" írta Széchenyi másfél évszázada a ma is helytálló bölcsességet. A rossz törvények, döntések iránt nem csupán szimpátiát nem lehet kelteni, de végrehajtásuk - sokszor még megértésük - is lehetetlen. A jó kormányzás magas fokú művészet és tudomány, erős erkölcsi töltettel. A bürokrácia-csökkentés bármikor és bárhol előhúzható, a nép és a munkaadók éljeneznek. Így van ez a kormány 73 költségvetési intézményre kiterjedő ötletével is. Az állam feladatainak racionális, szakmai alapú újragondolásával, az eredményesség, a hatékonyság, az átláthatóság és az elszámoltathatóság követelményeinek együttes érvényesítésével ma is lehet/ne jó döntéseket hozni. Hirtelen nekibuzdulásból, indulati alapon, az érdekelt felek nagyobbik részének kirekesztésével bölcs döntés biztosan nem hozható. A legjobb orvos is számít a beteg együttműködésére a gyógyulás érdekében. A lakosság széles körét ellátó nagy intézmények, vagy évszázados múlttal és nemzetközileg elismert tekintéllyel bíró intézmények megszüntetésének, vagy minisztériumba való beolvasztásának már a felvetése is elítélendő. Néhány "mamut minisztérium" már ma is működésképtelen. Ugyanakkor az elmúlt évtizedekben a kormányok létrehoztak olyan szervezeteket, amelyek ma már nem feltétlenül szükségesek. Az érintett intézmények vezetői, munkatársai és érdekképviseleteik számos ötlettel rendelkeznek. Súlyos bűnt követ el az, aki nem kéri ki a véleményüket!

     Kiadó: Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.