OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2016. február 4., csütörtök 17:24

A Magyar Emberi Jogvédő Központ Alapítvány közleménye
    Budapest, 2016. február 4., csütörtök (OS) - A Józan Babák Klub elvi állásfoglalása droghasználó várandós nőkkel összefüggő jogszabály-változásokról

    A Józan Babák Klub droghasználó várandós nőket, szülőket és gyermekeiket segítő szociális szolgáltatás munkatársaiként számos megkeresést kaptunk az elmúlt napokban, megfelelőnek tartjuk-e a terület jelenlegi jogi szabályozását, illetve milyen változtatásokat támogatnánk?
Ezzel összefüggésben rögzítjük, hogy programunk korábban és most sem foglal állást abban a droghasználattal kapcsolatos általános vitában, hogy egyes szerek használatát, illetve egyes fogyasztói magatartásokat inkább büntetni, vagy inkább dekriminalizálni kellene-e? Ezeket a vitákat fontosnak tartjuk, de a saját munkánkban kizárólag a veszélyeztetett magzatok ellátását, a veszélyeztető helyzetek kezelését tartjuk szem előtt.
Meggyőződésünk, hogy a "felnőtt társadalom" egyébkénti drogpolitikai vitái másodlagosak a születendő vagy már megszületett gyermekek egészségéhez, szociális biztonságához és más érdekeihez képest. Most és a jövőben is olyan szabályozási javaslatokat támogatunk, melyek a droghasználó várandós nők mielőbbi ellátásba kerülését, ezen keresztül magzataik optimális fejlődését segítik elő.
Világos értékválasztásunk miatt, munkánk tárgyában semmilyen általános világnézeti, kivált politikai vitában nem kívánunk részt venni.

Mándi Bettina, Oberth József
Józan Babák Klub
(Józan Babák Egyesület és Magyar Emberi Jogvédő Központ Alapítvány)
www.jozanbabak.hu

     Kiadó: Magyar Emberi Jogvédő Központ Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.