OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2016. február 9., kedd 09:56

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. február 9., kedd (OS) - Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az Oroszországi Föderáció mezőgazdasági miniszterének első helyettesével, Jevgenyij Gromikoval tárgyalt Moszkvában. A találkozón az orosz–magyar mezőgazdasági együttműködés aktuális kérdéseit vitatták meg.

    A magyar vetőmag-nemesítőket jelenleg is elismerik Oroszországban – nemesített kukorica vetőmag területen a közelmúltban mintegy hatvan, magyar szakemberek által nemesített fajta került bejegyzésre. Az orosz miniszterhelyettes szerint a tudományos és technológiai együttműködés mellett az orosz piac számos, az embargó hatályán kívül eső termék esetében lehet potenciális felvevőpiac, ilyen például a bor, pulyka, kacsa és a liba.

Az orosz–magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari kapcsolatok erősítése és támogatása a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt feladata. Ezzel kapcsolatban Nagy István tájékoztatta tárgyalópartnerét arról, hogy 2016. február 18-án, Budapesten Magyar–Orosz Regionális Mezőgazdasági Fórumot szervez a tárca, ahová előzetesen már hét orosz régió is bejelentkezett.

A találkozón megállapodás született arról, hogy a magyar–orosz mezőgazdasági munkacsoport soros ülését idén májusban Budapesten rendezik meg.

Nagy István miniszterhelyettes ellátogatott a PRODEXPO 2016 Nemzetközi Élelmiszeripari, Ital és Nyersanyag Kiállításra is. Az egyik legnevesebb és legnagyobb oroszországi szakkiállításon a 170 m2-es magyar standon 13 kiállító képviselte hazánkat.


     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.