OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2016. február 17., szerda 21:54

A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete közleménye
    Budapest, 2016. február 17., szerda (OS) - Számvetés február 17-én

    Ma február 17-én a Kisemmizettek Emléknapján célszerű számot vetni azzal, milyen következményei, pontosabban káros hatásai vannak a magyarországi restitúció /vagyis az igazságos tulajdonrendezés, az elrabolt vagyonok visszaadása a törvényes tulajdonosoknak illetve örököseiknek/ eddigi elmaradásának.

Sajnos a kérdés úgymond tabutéma, agyonhallgatott téma ma országunkban, pedig alapjaiban érinti az egész társadalmat, és a gazdaságunkat. A magyar gazdaság teljesen egyértelműen, nyilvánvalóan tőkeszegény, sebezhető gazdaság, nincs magyar tőke, és ennek nem más az oka, mint az elmaradt restitúció. Chikán Attila a héten az MNO-n megjelent riportjában a kérdést egy tabutémához illően kerülgeti. Az EU-s támogatások nélkül nem lenne növekedés, sőt csökkenés valószínűsíthető, a régiós /visegrádi országok pl./ GDP adatai mutatják, kezdenek lehagyni minket, romlott a versenyképességünk, ezt látják a közgazdászok, de van egy korlát, van a tabu, ahol megállnak, Chikán is megáll. Mert mindössze arról beszél, úgymond lemarad a magyar termelékenység azért, mert "a társadalmi-gazdasági struktúrák nem állnak hatékonyan össze" , kérem ez mellébeszélés, ködösítés.

Arra kell felelni, miért sebezhető és lemaradó az ország gazdasága, ezzel összefüggésben hol a magyar tőke, miért nem történt meg egyedül itt Magyarországon a restitúció ?

Budapest, 2016.február 17-én, a Kisemmizettek Emléknapján.
KISE Elnökség
www.kisemmizettek.hu
/a mai napon még egy közleményt küldünk/

     Kiadó: Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.