OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 27. vasárnap
Ismertető


2016. március 6., vasárnap 19:25

A Professzorok Batthyány Köre közleménye
    Budapest, 2016. március 6., vasárnap (OS) -

    A Professzorok Batthyány Köre megkülönböztetett érdeklődéssel követi az oktatás helyzetét. Megalakulása óta már számos javaslattal élt a köznevelés és a felsőoktatás minőségének emelésére. Elismeréssel tiszteleg az elkötelezett pedagógusok előtt. Azok előtt, akik a nehézségeket vállalva munkálkodnak azon, hogy tanítványaikból megalapozott tudású, szilárd erkölcsű polgárokat neveljenek. Eddig is támogattunk minden törekvést, amely arra a belátásra épül, hogy az oktatás minősége első sorban az oktatói kiválóságtól és az oktatottak tudásszomjától függ. Így felléptünk azért, hogy a tanárszakokra csak emelt szintű érettségivel lehessen jelentkezni, hogy a tanárképzés újra kétszakos és osztatlan legyen, hogy hozzanak létre tanári munkát segítő szakfelügyeletet és jelentősen emeljék a tanári fizetéseket. Az oktatottak esélyegyenlőségének növelése érdekében támogattuk az oktatási intézmények működésének állami felügyeletét és a zavartalan tanulás feltételeinek megteremtését minden diák számára. Az oktatás eredményességét szolgáló intézkedések hatása csak lassan mutatkozik meg, de eközben jelentős részük új feszültségeket hozott létre. Ezekből nem egy a megvalósítás hibáiból következett, ahogy ezt az iskolai közösségek aktuális megnyilvánulásai is tükrözik. Készek vagyunk az érintettekkel és a szakértőkkel együtt részt venni abban a munkában, amelynek célja a hatékony munkát akadályozó elemek kiszűrése – mindenekelőtt a bizalom erősítésével és a bürokrácia csökkentésével

     Kiadó: Professzorok Batthyány Köre

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.