OS Országos Sajtószolgálat
2019. augusztus 23. péntek
Ismertető


2016. március 22., kedd 07:22

A Nők a Balatonért Egyesület közleménye
    Budapest, 2016. március 22., kedd (OS) - Megkoszorúzták a Balatont - A Nők a Balatonért Egyesület, húsz balatoni település lakóival együtt, megkoszorúzta a Balatont. Az ünnepség része az egyesület Balatont körülölelő víz világnapi programjának, a Víz napi Balcsi Partinak. Idén a kilencedik alkalommal ünnepelték így a Víz világnapját.

    A sokszínű családi program része volt a gyermekeknek szervezett, vízzel kapcsolatos játékfüzér. A "Vigyázz rám!" óriás társasjáték környezettudatos szemléletre, a tópart természeti és épített értékeinek megóvására tanította a játékos kedvű kicsiket és nagyokat. Az "Ivóvizes állófogadáson" a kiváló minőségű csapi ivóvíz fogyasztását kívánták népszerűsíteni, egyben felhívva a figyelmet a palackos víz vásárlásával okozható környezeti károkra.

A vendégek és házigazdák közös öröme volt, hogy idén tavasszal is elegendő a víz a Balatonban. A tóról a természet gondoskodott, csakúgy, mint az elmúlt évszázadokban mindig. Az előző, 2012-es aszály után (38 cm) az esők gyorsan maximális szintre töltötték a Balatont. A Víz világnapján a Balaton 130 centiméter vízzel várta az ünneplőket.

A NABE családi rendezvényéről bővebben az egyesület honlapján (www.nabe.hu) olvashat, és nézegetheti az ünnepnap fényképeit a helyi csoportok facebook oldalain.

     Kiadó: Nők a Balatonért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.