OS Országos Sajtószolgálat
2021. szeptember 20. hétfő
Ismertető


2016. március 30., szerda 17:45

A Magyar Államkincstár közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. március 30., szerda (OS) - A Magyar Államkincstár megismerte az Állami Számvevőszéknek a Kincstárnál folytatott hatósági tevékenység ellenőrzésével kapcsolatosan a mai napon nyilvánosságra hozott jelentését. Egyúttal megköszöni a számvevőszék munkatársainak szakaszerűen végrehajtott munkáját.

    Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2015. évben lefolytatta a Magyar Államkincstár közigazgatási hatósági tevékenységének és a központosított illetmény-számfejtési rendszerének 2014-re kiterjedő szabályszerűségi ellenőrzését. Az ÁSZ jelentés megállapítja, hogy a Magyar Államkincstár működése, szabályozott módon történő feladatellátása, átlátható gazdálkodása az egész magyar nemzetgazdaság működési hatékonyságát befolyásolja, kiemelten fontos a költségvetés végrehajtása szempontjából, és közvetve vagy közvetlenül minden magyar állampolgár életét érinti. Az ÁSZ jelentésében ismerteti, hogy számos területen, így például  a nagycsaládos kedvezmény, az önkormányzati alrendszer, a nem állami fenntartói körbe tartozó humánszolgáltatók, a lakáscélú támogatások, a kampányfinanszírozás, a jogalap nélkül felvett ellátások, a jogosulatlanul igénybevett támogatások esetében a feladatokat a Magyar Államkincstár a jogszabályi előírásoknak megfelelően látta el.
    
     Kiadó: Magyar Államkincstár

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.