OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 7. péntek
Ismertető


2016. április 2., szombat 09:09

Az Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságának közleménye
    Budapest, 2016. április 2., szombat (OS) - Az autizmussal élők ügye az egész társadalom ügye

    A kormány kiemelt figyelmet fordít a fogyatékos emberek, köztük az autista személyek támogatására, a számukra szükséges szolgáltatások biztosítására, mert ez nem csak az érintettek és a családjuk, hanem az egész társadalom ügye.
A kormány minden olyan kezdeményezést támogat, amely azt segíti, hogy ne kerüljenek elszigeteltségbe sem az autista gyereket nevelő családok, sem az autista felnőttek, hanem befogadó közösségekre találjanak, és szakmai segítséget kapjanak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága komolyan veszi a "Semmit rólunk nélkülünk" elv alkalmazását, ezért a fogyatékosságügy területén élő, intenzív párbeszédre törekszik a szakmai szervezetekkel, a civil szervezetekkel, a fenntartókkal és az érintettek képviselőivel.
A kormány továbbra is többletforrással ismeri el a fogyatékos embereket segítő szervezetek munkáját, az elmúlt években folyamatosan nőtt a fogyatékos személyek szociális ellátásaira szánt támogatás minden intézményi forma esetében. Fontos, hogy a fogyatékos személyek megkapjanak minden eszközt és lehetőséget arra, hogy értékes, önrendelkező életet élhessenek, így például másokkal azonos alapon juthassanak minőségi közszolgáltatásokhoz.
     Kiadó: Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.