OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2016. április 6., szerda 15:57

A Magyar Mézkereskedők és Mézcsomagolók Egyesületének közleménye
    Budapest, 2016. április 6., szerda (OS) -

    Az európai méztermelők, mézfogyasztók és mézkereskedő tájékoztatásának és megnyugtatásának okán a Magyar Mézkereskedők és Mézcsomagolók Egyesülete levélben azzal a kéréssel fordul Erdős Norbert európai parlamenti képviselőhöz, mint az Európai Unió Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottság tagjához kérjen választ miért tart egy évig az Unió mézvizsgáló laboratóriumának eldönteni egy mézmintáról, hogy hamis vagy valódi. Vytenis Andriukaitis egészségügyért és élelmiszer-biztonságért felelős biztos a mézhamisítás felderítésére szolgáló kiemelt vizsgálatok még nem végleges, csupán előzetes, de mézfogyasztókat lesújtóan érintő eredményeiről nemrég számolt be. 2015.06.01-2015.07.15 között begyűjtött 2237 db mézminta végleges eredményközlése 2015. október 31. helyett 2016. júliusára tolódott. Elfogadhatatlan, hogy a magyar termelő méhészek éves Unióba irányuló termelése, 15 ezer tonna mellett havi szinten az Unióba érkező mézimport 14 ezer tonna, melynek az előzetes jelentés szerint 30%-a hamisított, miközben egy db mézminta kereskedelmi gyakorlatban elvégzett teljeskörű vizsgálatának időigénye a minta laboratóriumba kerülésétől számítva 1 hét.

     Kiadó: Magyar Mézkereskedők és Mézcsomagolók Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.