OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2016. április 8., péntek 09:05

Az India Klub Alapítvány közleménye
    Budapest, 2016. április 8., péntek (OS) - Az India Klub Alapítvány indiai tevékenységei során középkori kolostorok felújításában, valamint környezetvédelmi akciókban vesz részt. Folyamatos szemétgyűjtéssel és szemléletformáló kampányokkal, honlapok működtetésével vannak jelen India több zarándokhelyén és a világhálón. A többek között magyarok részvételével is folyó nemzetközi összefogás komoly előrelépést ért el. A tevékenységek eredményeképpen a szervezet indiai ügyvivője, Szvámí B.A. Paramadvaiti egy napokban megjelenő könyvben foglalta össze indiai tevékenysége során tapasztalt bölcs meglátásait.

    A különös gondolatokat az India Klub Alapítvány gondozásában megjelent "India Gangesz-parti mosolya" című könyv foglalja össze.
Az alapítvány budapesti központjában, a Bharata Kultúrtérben szerveződő könyvbemutatón maga a könyv szerzője is jelen lesz.
B.A. Paramadvaiti Szvámí az egyszerű életmódban látja a harmónia kulcsát: "Mesterem arra buzdított, hogy éljünk harmóniában a természettel, s ne okozzunk még több szenvedést környezetünknek. Reménységet adott az egyszerű élet, magasrendű gondolkodás eszményével."

Az India Klub Alapítvány vezetője, Leveles Zoltán szerint a Gandhi által is fémjelzett erőszakmentesség és tolerancia a világtörténelem örökzöld témája: "Az óind bölcsesség egyetemes értékei, mint amilyen az erőszakmentesség, sosem veszíthet aktualitásából. A keleti szemlélet folyamatos önelemzésre buzdítja az embert, s erre az önelemzésre nagy szükség van ma is." –nyilatkozta Leveles Zoltán.

Forrás: bharata

     Kiadó: India Klub Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.