2024. április 20. szombat

2016. április 8., péntek 09:05

Az India Klub Alapítvány közleménye
    Budapest, 2016. április 8., péntek (OS) - Az India Klub Alapítvány indiai tevékenységei során középkori kolostorok felújításában, valamint környezetvédelmi akciókban vesz részt. Folyamatos szemétgyűjtéssel és szemléletformáló kampányokkal, honlapok működtetésével vannak jelen India több zarándokhelyén és a világhálón. A többek között magyarok részvételével is folyó nemzetközi összefogás komoly előrelépést ért el. A tevékenységek eredményeképpen a szervezet indiai ügyvivője, Szvámí B.A. Paramadvaiti egy napokban megjelenő könyvben foglalta össze indiai tevékenysége során tapasztalt bölcs meglátásait.

A különös gondolatokat az India Klub Alapítvány gondozásában megjelent "India Gangesz-parti mosolya" című könyv foglalja össze.
Az alapítvány budapesti központjában, a Bharata Kultúrtérben szerveződő könyvbemutatón maga a könyv szerzője is jelen lesz.
B.A. Paramadvaiti Szvámí az egyszerű életmódban látja a harmónia kulcsát: "Mesterem arra buzdított, hogy éljünk harmóniában a természettel, s ne okozzunk még több szenvedést környezetünknek. Reménységet adott az egyszerű élet, magasrendű gondolkodás eszményével."

Az India Klub Alapítvány vezetője, Leveles Zoltán szerint a Gandhi által is fémjelzett erőszakmentesség és tolerancia a világtörténelem örökzöld témája: "Az óind bölcsesség egyetemes értékei, mint amilyen az erőszakmentesség, sosem veszíthet aktualitásából. A keleti szemlélet folyamatos önelemzésre buzdítja az embert, s erre az önelemzésre nagy szükség van ma is." –nyilatkozta Leveles Zoltán.

Forrás: bharata

Kiadó: India Klub Alapítvány