OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2016. április 16., szombat 19:03

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2016. április 16., szombat (OS) - A Hiteles Mozgalom egy vizsgálat megindítását kezdeményezte a Kúria Elnökénél. Hónapok óta kérjük a Kúriától, hogy tegye fel a honlapjára a Kúria 2015. december 2.-án hozott devizahiteles ítéletét. Ez az ítélet az adósnak volt kedvező és a bank elvesztette a pert. A Kúria annak ellenére nem hozta nyilvánosságra az ítéletét, hogy erre törvény kötelezi

    A több mint 50.000 bankját perlő devizahitelesnek fontos, hogy megismerje a Kúria érvelését, indoklását, mely alapján a döntéseit hozza.

Egy kezünkbe került levél alapján a Bankszövetség levelet írt a Kúriának és kifogásolta a Kúria bankok számára hátrányos ítéletét. A Kúria egyik vezető bírója eleget tett a Bankszövetség kérésének, és intézkedett hogy az ítélet ne legyen megismerhető, és intézkedett hogy a Kúria ítéletét a bíróságok ne vegyék a perekben figyelembe. Arról is intézkedett, hogy az ítéletről szóló sajtó tájékoztatást levegyék a bíróságok honlapjáról.

Kértük a Kúria elnökét, hogy folytasson vizsgálatot ebben az ügyben. Ellenőrizze a levél tartalmát, intézkedjen arról, hogy megismerhető legyen a Kúria minden ítélete és tegye elérhetővé Bankszövetség leveleit, melyben nyomást gyakorolnak a Kúria munkájára.  

Részletek a honlapunkon:
http://www.hitelesmozgalom.eoldal.hu/

Tény, hogy a Kúria több devizahiteles ítélete sem megismerhető. A kérdés, hogy az ítéletek eltitkolása a Bankszövetség kérésére történt-e?

Olyan országban szeretnénk élni, melyben a bírók nem utasíthatók.

     Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.