OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2016. április 29., péntek 13:27

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2016. április 29., péntek (OS) - A KLIK átalakítása: még nagyobb vízfef

    Orbánék úgy látszik olyanok, mint a Bourbonok: semmit sem tanulnak és semmit sem felejtenek.

Miután több tízezren tiltakoztak több alkalommal az oktatás helyzete, bürokratikus központosítás ellen, a kormány megtalálta a megoldást: még több centralizációt akar, v és végleg ki akarja szorítani az önkormányzatokat az iskolák működtetéséből.

Bár a mostani rendszerben az önkormányzatok jogköreinek nagy részét elvették, de így is nagy szerepük van intézmények életének segítésében, és komoly anyagi terheket vállalnak az épületek fenntartásával. Ha  a kormány most ezeket is elveszi, az nem decentralizáció, hanem az államosítás folytatása.

A következmények is hasonlóak katasztrófálisak lesznek, mint eddig, folytatódik a szervezetlenség, a pénzhiány, az egekig érő bürokrácia.

A Demokratikus Koalíció továbbra is támogatja a tiltakozó pedagógusokat és a szakszervezeteket. Azt követeljük, hogy szüntessék meg a KLIK-et, és a szakmai szervezetek, érdekvédők és szakszervezetek bevonásával kezdődjenek érdemi tárgyalások a közoktatás jövőjéről.

Niedermüller Péter a DK alelnöke, EP képviselő

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.