OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2016. május 3., kedd 17:10

A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség közleménye
    Budapest, 2016. május 3., kedd (OS) - Csomagolási világtalálkozó Budapesten

    A CSAOSZ szervezésében Budapesten tartja tavaszi ülését a Csomagolási Világszövetség.
A Világszövetséget 1968-ban alapították a nemzetközi csomagolási közösség vezetői azzal a céllal, hogy ösztönözzék a csomagolási technológia, a tudomány és a mérnöki tevékenység fejlődését, továbbá az oktatást, képzést a csomagolóiparban.
A Csomagolási innovációk a fenntarthatóságért és a biztonságért című konferencia előadói arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a természeti erőforrással, alapanyagokkal, energiával való fenntartható gazdálkodás egyik legfontosabb eszköze a termékek gondosan megtervezett csomagolása. Az elmaradásából, illetve hiányosságából bekövetkező árukár a termék teljes értékteremtő láncolata anyag- és energiafelhasználásának hiábavaló elpazarlását eredményezi. Egy tanulmány szerint az élelmiszertermelés környezetre gyakorolt hatása tízszerese a csomagolásénak, a világon jelenleg a megtermelt élelmiszerek 1/3-a pedig veszendőbe megy.
A WorldStar díjátadó gála a világszerte kifejlesztett legújabb csomagolások esszenciája, a nemzeti versenyeken megmérettetett legkiválóbb csomagolási megoldások alkotói kapják meg méltó elismerésüket. Hazánkat a gálán 8 nyertes vállalat 11 elismerés átvételével képviseli.
A rendezvényeken együttesen több mint 350 szakember vesz részt, akik a Föld öt kontinensének 34 országából érkeznek. Magyarországon mindezidáig egyidőben ennyi külföldi és magyar csomagolási szakember nem gyűlt össze.
     Kiadó: Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.