OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2016. május 5., csütörtök 16:59

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közösségének közleménye
    Budapest, 2016. május 5., csütörtök (OS) - A Krisna-hívők diákétkeztetéssel bővítették Ételt az Életért programjukat Egerben.

    A márciusban indult akció keretében a Eszterházy Károly Főiskola hallgatóinak biztosítanak ingyenes meleg ebédet, melyet munkanapokon ebédidőben az egri Govinda Étteremben, érvényes diákigazolvánnyal vehetnek igénybe.
A Krisna-hívők fontos feladatuknak tekintik, hogy segítsék a rászorulók, a szociálisan hátrányos helyzetű családok és idősek, illetve a gyermekek étkeztetését.

Az Egerben működő Ételt az Életért Programiroda évek óta naponta 400 adag meleg ebédet oszt ki a helyi rászorulóknak, ez évente több mint 100.000 tál meleg ételt jelent!

A hívők most új fronton próbálnak a családok segítségére sietni. A fiatal diákok tanulmányi és fenntartási költségei sok családnak rendkívül megterhelőek, a cél azonban az, hogy a diákok a szakma vagy a diploma megszerzéséig az oktatásban maradjanak és összpontosítsanak tanulmányaikra, vélik a Krisna-hívők. A felsőoktatásban résztvevő diákok terheinek enyhítésére létrejött szociális program folyamatos, de a legnagyobb igény a szorgalmi időszakban várható. Az igénylők száma jelenleg napi 100 fő körül mozog, s ez az év végére megsokszorozódhat.

A program szervezői remélik, hogy kezdeményezésük példaértékű lesz és hazánkban egyre több ingyenes diákétkeztető pont nyílik majd. A kezdeményezést a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége és a lakosság SZJA 1%-os felajánlásai támogatják.

www.krisna.hu
www.karitativ.hu
    
     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.