OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2016. május 6., péntek 10:48

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2016. május 6., péntek (OS) - DK: Ne tiltsák be az Ubert! - Tisztességes szabályozásra van szükség a fővárosban

    Az Orbán-kormány most éppen azzal "oldaná meg" az egy éve húzódó taxis-uberes vitát, hogy egy az egyben betiltja az Uber használatát. Az internetadó pártja láthatóan továbbra sem igazán érti a 21. század működését, ha tisztességes szabályozás kialakítása helyett csak rendszámtáblák lecsavarozását tudta kitalálni.
A túlszabályozott, hatósági áras fővárosi taxizás jelenleg valóban nem tud versenyezni a közösségi alapon működő, számtalan szempontból szabályozatlan Uberrel. Az már most látszik, hogy a probléma megoldására alkalmatlan a Fidesz "csökkentjük-növeljük-megvédjük-betiltjuk" szavakból álló gondolkodása. Ha azonban a kormány egy olyan szabályozás kialakításán dolgozna, amelyben a taxisoknak kevesebb kötelező költséget kellene befizetnie, az ubereseknek pedig több fogyasztóvédelmi és biztonsági előírást kellene betartania, akkor a jelenlegi állapotnál már közelebb lennénk a tisztességes versenyhelyzethez.
A Demokratikus Koalíció szerint a kormány csak a saját alkalmatlanságát akarná leplezni az Uber betiltásával. A DK szerint ehelyett egy olyan új szabályozást kellene kialakítani, ami csökkenti a taxisok anyagi és adminisztrációs terheit, eltörli a hatósági árszabályozást, ellenben növeli az elvárásokat a ma még szinte szabályok nélkül dolgozó Uber-sofőrökkel szemben.

DK sajtóiroda

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.