OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2016. május 20., péntek 14:30

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye
    Budapest, 2016. május 20., péntek (OS) - PM: A magyarok 76%-a támogatja az Alapjövedelmet - A magyarok háromnegyede támogatja, hogy Magyarország bevezesse az Alapjövedelmet. Azt, hogy ez előrelépés ötből négy ember számára, csak a Fidesz nem ismeri el. A Republikon Intézet kutatásából ugyanis kiderül: a kormánypárti szavazók 75 százaléka is az Alapjövedelem mellett van.

    Bár a Fidesz-kormány igyekszik demagógiának és komolytalannak nevezni a Párbeszéd Magyarországért Alapjövedelem-koncepcióját, a Republikon Intézet legújabb felméréséből kiderül: a magyar társadalom döntő többsége egyetértene annak bevezetésével.

Nemcsak a baloldaliak közel kilenctizede, de a fideszes szavazók 75 százaléka, a Jobbikkal szimpatizálók 85 százaléka is bevezetné Magyarországon az Alapjövedelmet. Ezt azt jelenti, hogy az emberek támogatják a Párbeszéd Magyarországért tervét és úgy gondolják, tenni kell azért, hogy a 4 millió szegény országában mindenki egyet előre léphessen.

Az Alapjövedelem kiút a napi 12 órában 100 ezer forintért dolgozóknak, megoldás a kismamák támogatására, a családok segítésére és komoly bérnövekedést jelentene az egészségügyben, az oktatásban.
A PM kidolgozta azt a költségvetési csomagot, amely kisvasút-, stadion- és pláza-építések helyett az Alapjövedelemre csoportosított át 2200 milliárd forintot. A Párbeszéd Magyarországért szerint az Alapjövedelem bevezetése ötből négy embernek előrelépést jelentene, és közvetve a társadalom minden rétege hasznát látná ennek a forradalmi újításnak.

Szabó Tímea, Karácsony Gergely

     Kiadó: Párbeszéd Magyarországért Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.