OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2016. május 24., kedd 15:59

A Fidesz-frakció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. május 24., kedd (OS) - A szocialisták a külföldi spekulánsok és nagybirtokosok érdekeit képviselik, Mezőhegyest is elherdálták –  Reagálás Gőgös Zoltán (MSZP) nyilatkozatára

    A szocialisták ugyanazt az agrárpolitikát folytatják ma is, amivel kormányzásuk alatt tönkretették a magyar mezőgazdaságot, a magyar gazdákat és ma is a külföldi spekulánsok és nagybirtokosok érdekeit képviselik. Az MSZP Mezőhegyest is elherdálta, most pedig meg akarja akadályozni a nagy múltú nemzeti ménesbirtok újjáalapítását, ahogy meg akart akadályozni minden más intézkedést is, amivel a nemzeti érdekeket, a magyar gazdákat, a kis- és középbirtokosokat védi a kormány.
Az 1785-ben alapított nagy múltú mezőhegyesi ménesbirtok Európa legrégibb állami birtoka volt, amely 220 éven át a nemzeti vagyon elválaszthatatlan részeként létezett. 2004-ben azonban a szocialisták ezt is magán kézre játszották és sok más állami vagyonnal együtt elherdálták. A privatizáció megbukott, az eladás óta nincs fejlesztés, a ménesbirtok leépült.
A szocialisták ennek ellenére továbbra is a kiárusított ménesbirtok tulajdonosi körét védik.
     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.