OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2016. május 25., szerda 10:50

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2016. május 25., szerda (OS) - DK: A száj Orbáné, de a hang Vlagyimir Putyiné – Az Orbán-kormány Oroszország falova az EU-ba

    Szergej Lavrov orosz külügyminiszter ma Budapestre látogat, hogy Szijjártó Péterrel, majd Orbán Viktorral találkozzon. A két fél még közös sajtótájékoztatót is tart, ahol minden bizonnyal szóba kerülnek az ukrajnai háború óta Oroszországot sújtó EU-s szankciók is, hiszen ez Oroszország első számú érdeke.
Oroszországnak ma már tankok sem kellenek ahhoz, hogy az érdekeiket Európában érvényesíthessék, elég nekik az az Orbán Viktor, aki a Krím annektálása után is fenntartja az orosz elnökkel kötött EU-ellenes szövetségét. Az a magyar miniszterelnök, aki minden sikertelensége okát kitalált háttérhatalmakban látja, egy pillanatig sem a háttérben, hanem nyíltan, mosolygós budapesti sajtótájékoztatókon képviseli egy idegen ország érdekeit. Szemmel látható, hogy Oroszország politikailag mára bevette Magyarországot és Putyin egyetlen trójai falovaként működik az EU-ban: Orbán még a menekültügyet is az EU tudatos bomlasztására használja fel az uszító állami propagandától az Európa-ellenes népszavazásig.
A Demokratikus Koalíció szerint azzal, hogy Orbán Viktor Vlagyimir Putyin hóna alól támadja az Európai Uniót, orosz érdekeket szolgál és szembemegy a magyar nemzeti érdekkel. A DK szerint a 20. századi magyar történelem ismeretében nem lehet kérdés, hogy Magyarországnak az Európai Unióban van a helye, még akkor is, ha Orbán Viktor főnökének ez nem áll érdekében.
Molnár Csaba
Ügyvezető alelnök
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.