OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2016. május 27., péntek 12:42

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2016. május 27., péntek (OS) - Küszöbön a hulladék-katasztrófa! -

    Az új központi hulladékgazdálkodási rendszer miatt csőd szélén áll a hulladékgazdálkodó cégek mintegy ötöde, a nyár közepétől az ország jelentős részén leállhat a hulladékszállítás.  

Az LMP már korábban felhívta a figyelmet arra, hogy működésképtelen az új központi hulladékgazdálkodási rendszer. Ezt bizonyítja, hogy nemrég a több mint száz település hulladékszállítását végző Zöld Híd Régió Nonprofit Kft. fordult a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-hez és a katasztrófavédelemhez. A kft. arra figyelmeztetett, már júliusban nem tudják elszállítani a települések hulladékát. Ha az NHKV rövid időn belül nem fizet, nemcsak a béreket nem tudják kifizetni, de a szolgáltatás a nyár közepén le is állhat.

A központi hulladékgazdálkodó ugyan az utolsó utáni pillanatban az akut vészhelyzet hatására próbál lépéseket tenni, de a "likviditási hiány előfinanszírozásának" igénylésére rendkívül szűkös a határidő. Az LMP ezért felszólítja a kormányt, hogy a hulladékgazdálkodás lenyúlását és tönkretételét azonnal állítsák le, a feladatot ellátó cégeknek pedig biztosítsák a feladat ellátásához szükséges forrásokat, és üljenek tárgyalóasztalhoz a szolgáltatókkal és az önkormányzatokkal annak érdekében, hogy egy olyan hulladékgazdálkodási rendszer kerüljön kialakításra, amely jó szakmai színvonalon, folyamatosan fejlesztve képes ellátni a közszolgáltatást az ország egész területén.

Gerstmár Ferenc,
önkormányzati szakszóvivő

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.