OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2016. május 28., szombat 17:52

A Jobbik parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2016. május 28., szombat (OS) - Állatvédelem kérdésében a kormány megint kullog az események után

    Ahogy a kvóta elutasításának ügyében, úgy az állatvédelmi törvény szigorításában is lajhárlassúsággal kullog a kormány az események után.

Mint köztudott, a vemhes őz motorral történt levadászását követően a héten két újabb brutális állatkínzás is történt. Az egyik Budapesten, ahol ismeretlen gázspray-vel gyújtotta fel a kicsinyeit védő kacsát, a másik a Baranya megyei Pogányban, itt egy – jobb szó híján – feltehetően elmebeteg ember a kocsija után kötötte kutyáját, és kilométereken át húzta. Az állatorvos csak hosszas műtét során tudta megmenteni az életét.

Elmondhatjuk, hogy amíg hétről hétre újabb súlyos állatkínzás történik, az állatvédők már februárban az utcára vonultak megoldást sürgetve. A Jobbik képviselőjeként már februárban a törvény szigorítását kezdeményeztem, javaslatomat azonban a kormánytöbbség nem szavazta meg. Most, hogy immár a második állatvédelmi kerekasztalon is túl vagyunk, a kormány még mindig tétlenkedik.

A Jobbik nem vár tovább: a hatóságokat és az állatvédőket egy asztalhoz ültetjük, hogy az illetékesek meg tudják beszélni a problémákat, és cselekvési tervet tudjanak kidolgozni. Emellett felszólítjuk a kormányt, alkossa meg végre azt a törvényt, amely elrettentő erejű büntetést mér az állatkínzókra.

Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.