OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2016. június 3., péntek 16:30

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága közleménye
    Budapest, 2016. június 3., péntek (OS) - Az OPCAT nemzeti megelőző mechanizmus a büntetés-végrehajtási szervezet jogszerű működését biztosító garanciarendszer fontos eleme. A büntetés-végrehajtási intézetekben tett látogatásokat követő megállapítások számos esetben segítették a büntetés-végrehajtási szervezet szakmai munkáját.

    A jelentés tervezeteket az érintett büntetés-végrehajtási intézet és az országos parancsnokság minden esetben megvizsgálja, és szakmai állásfoglalását, illetve az esetleg vitatott pontokat, ellenvetéseket eljuttatja az alapvető jogok biztosának.

A Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben több mint egy évvel ezelőtt tettek látogatást a megelőző mechanizmus munkatársai. Számos pozitív észrevétel - csökkenő zsúfoltság, javuló elhelyezési körülmények, megfelelő egészségügyi ellátás - mellett megállapították, hogy a börtön akkor egyetlen rendelkezésre álló többfunkciós közösségi helyiségében, ahol az oktatási és a szabadidős programokon túl a fogvatartotti vallási rendezvényeket is tartották, személymotozásra is sor került. Az intézet a kifogásolt gyakorlatot megszüntette, új börtönkápolnát alakított ki.

A Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben az elmúlt években közel 120 millió forint ráfordítás eredményeképpen javultak a személyi állomány munkakörülményei és a fogvatartottak elhelyezési feltételei.
     Kiadó: Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.