OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2016. június 10., péntek 08:37

A Magyar Patrióták Közössége közleménye
    Budapest, 2016. június 10., péntek (OS) - Üdvözöljük a Radetzky-laktanya megmenekülését

        Örömmel és megelégedéssel fogadtuk, hogy a Fővárosi Kormányhivatal leállította a budai Bem téri műemlék Radetzky-laktanya bontását, és az épületre 2010 májusában kiadott építési-bontási engedélyt visszavonta, mivel az már megadása idején sem felelt meg a műemlékvédelmi és világörökségi előírásoknak. A hatóság amellett, hogy igazolta megfogalmazott aggályainkat, egyben eleget is tett 2016. május 25-i petíciónkban foglalt követelésünknek, amelyhez több mint 7500 honpolgár csatlakozott aláírásával.

Egyesületünk egyetért azzal a kormányzati állásponttal, miszerint vissza kell állítani az eredeti állapotokat. A Radetzky-laktanya valóban nemzetünk I. kategóriás műemléke, ugyanakkor a helyére tervezett hatemeletes, üveg-acél homlokzatú irodaház elcsúfította volna a világörökség részét képező budai Duna-parti látképet, súlyosan sértve ezáltal a közérdeket.

Az egykori Bem téri kaszárnya megmentése a magyar örökségvédelem történelmi sikere, mivel egy tőkeerős, európai szinten meghatározó külföldi befektető elképzelését sikerült meghiúsítanunk, amit a Magyar Patrióták Közössége egyik legnagyobb győzelmeként tart számon.

Követeljük a tulajdonos részéről a műemlék jó karban tartását, továbbá kezdeményezzük, hogy az épületben kapjon helyet egy, az 1956-os forradalom helyi eseményeit bemutató kiállítótér, valamint a főhomlokzaton hirdesse emléktábla, hogy a kaszárnya hosszú éveken át a Magyar Demokrata Fórum székháza volt.

     Kiadó: Magyar Patrióták Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.