OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2016. június 21., kedd 17:07

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. június 21., kedd (OS) - Már a következő tanévben használhatják az új tanuszodát az abádszalókiak

    A teljes egészében költségvetési forrásból megvalósuló beruházás alapkövét Fónagy János parlamenti államtitkár helyezte el. Beszédében kiemelte: a tanuszoda üzemeltetéséről a magyar állam gondoskodik, tehermentesítve ezzel a városi önkormányzatot.

A fejlesztés 365 millió forintból, a település Tisza-parti, üdülő-szabadidős részén, a meglévő kemping területén valósul meg. A 15×25 méteres feszített víztükrű tanuszoda könnyen megközelíthető, fás környezetben épül és szervesen kapcsolódik majd Abádszalók nyári strandéletéhez is. A gyerekek úszásoktatását elősegítő létesítményt tanítási időn kívül ugyanis a település és a környező falvak polgárai is használhatják.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban több mint 38 milliárd forintból, országszerte 25 tornatermet, 24 tantermet, 24 tanuszodát és 5 komplett iskolát építünk hiánypótló beruházásként, jellemzően járásközpontokban – mondta az ünnepélyes alapkőletételen Fónagy János. Az államtitkár kiemelte: a tárca a projektek megvalósítását 2015 áprilisától vette át, ezt követően gyorsultak fel a fejlesztések, amelyek várhatóan még a 2016/2017-es tanévben lezárulnak.

     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.