OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2016. június 25., szombat 13:36

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye
    Budapest, 2016. június 25., szombat (OS) - Párbeszéd Magyarországért: hosszútávú klímavédelmi politikát!-A Párbeszéd Magyarországért az újabb hőségriadó apropóján felszólítja a kormányt, hogy hajtson végre klímavédelmi fordulatot: ha továbbra is a jelenlegi intenzitással nő az átlaghőmérséklet, az egyre gyakoribb időjárási szélsőségek az életminőségben és  a gazdaságban beláthatatlan károkat fognak okozni.

    A Párbeszéd Magyarországért szerint az Orbán-kormány részéről súlyos felelőtlenség, hogy az energiafelhasználást fenntarthatóan csökkentő épületfelújítási, energiahatékonysági intézkedések, az alternatív energiaforrások  támogatása helyett olyan rövidtávú politikai hasznot hozó intézkedésekre fókuszál, mint a rezsicsökkentés.
A megújuló energiaforrások adóztatása, a megújuló energia termelésének kormányzati megnehezítése környezetvédelmi és versenyképességi hátrányt is okoz, pedig Paks 2 költségénél jóval kevesebb pénzből lehetne ezt az ágazatot fejleszteni. Az energiaigényes nagyüzemi mezőgazdaság helyett a fenntartható ökológiai gazdálkodást kellene ösztönözni, s nem megszüntetni, amint a kishantosi biogazdaság esetében tették.
A klímavédelem fontos része a városi zöldfelületek védelme is: a városlakók életminőségét veszélyezteti, ha  épületeket emelnek a Városligetbe, letarolják a római-parti fákat, beépítik az Orczy-kertet. A fák tudják legjobban csökkenteni a városi hőszigetek kialakulását, és így megelőzni a városlakók hőséggel kapcsolatos betegségeit.
Szabó Rebeka
a Párbeszéd Magyarországért szakpolitikusa
     Kiadó: Párbeszéd Magyarországért Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.