OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2016. június 25., szombat 22:08

Az Összefogás Magyarországért Párt közleménye
    Budapest, 2016. június 25., szombat (OS) - Hogyan tovább, EU?

    Anglia kiválása(?) az EU-ból nemcsak a merkeli migránspolitikának köszönhető, hanem egyben a brüsszeli bürokraták egyeduralkodói törekvéseire adott válasz egy erős nemzettudatú nép részéről. A brüsszeli adminisztráció dédelgetett álmát, az "Európai Egyesült Államok" létrehozását az angolok kilépésével minden bizonnyal jegelni kell egy időre. Nem beszélve arról, hogy az EU működtetését újra át kell gondolni, nemcsak a bürokratáinak, hanem a bennmaradt országoknak is. Újra kell gondolni a döntéshozói kompetenciákat. El kell dönteni, hogy ki vezet kit. Az EU tagállamainak államfői az apparátust, - vagy fordítva? A másik, el nem hanyagolható kérdés, hogy egy tagállam olyan elhibázott, külpolitikai lépése, mint amilyen a németek migrációs politikája, milyen hatással lehet a többi tagállamra. Az egyik tagállam hibája = mindenki hibája?  Az biztos, hogy a "Nemzetek Európája" híveinek tárgyalási pozíciója most jelentősen erősödött az angol népszavazás következményeként.
Magyarország szempontjából, ha nem csak a lehetséges gazdasági következményeket nézzük, akkor uniós politikánk megerősítést nyert. Ez nem jelenti azt, hogy nem kell felkészülnünk az Európai Unió szétesésére, ami összetett és felelős döntéseket igényel a kormány részéről.

ÖMP
Takács András elnök

     Kiadó: Összefogás Magyarországért Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.