OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2016. június 28., kedd 07:45

A Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány közleménye
    Budapest, 2016. június 28., kedd (OS) - A Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány 10 millió forintos gyorssegélyt juttat Kárpátalja  természeti katasztrófa sújtotta régióiba és pénzgyűjtést hirdet.

    Kárpátalja 37 településén mintegy 7 ezer lakóházban okoztak károkat a térségre június 21-én  lezúdult jégesők, a természeti csapás által legjobban sújtott Nagyszőlősi járásban nem végleges adatok szerint 27 település 5218 lakóházának és középületének tetőszerkezetében keletkeztek károk a térséget kora reggel ért jégverés következtében. Súlyos jégkár ért összesen 190 hektárnyi gyümölcsöst, 150 hektárnyi gabonafélét és 24 hektárnyi zöldséget. Ugyancsak előzetes adatok szerint a Huszti járásban 9 településen 1064 lakóházat rongált meg az ítéletidő, amely Kárpátalja 13 járásából 8-at érintett.
 A múlt heti brutális jégverés után, június 26-án, vasárnap árvíz pusztított a megye Rahói járásában – Tiszabogdány és Lonka (Luhy) településeken. Hirtelen jött áradat sodort el mindent, ami az útjába került. Legalább 33 háztáji gazdaság került víz alá és 15 házba folyt be a sáros áradat. A károk felmérése a régiókban folyamatban van.
 A Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány kuratóriuma pénzgyűjtést hirdet a természeti katasztrófa sújtotta területek kárelhárításának támogatására, valamint egy rendkívüli 10 millió forintos gyorssegély alapot hozott létre. A támogatások célba juttatása és elszámoltatása a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány 25 éves gyakorlatának megfelelően pályázati úton történik.
        
     Kiadó: Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.