OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 17. szerda
Ismertető


2016. június 30., csütörtök 11:24

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye
    Budapest, 2016. június 30., csütörtök (OS) -

    Együtt: Szakály Sándortól már nem elég elhatárolódni, le is kell váltani
Az Együtt szerint nincs szükség történelemhamisító kutatóintézetekre és történelmi bűnöket relativizáló intézetvezetőkre. Az intézetet meg kell szüntetni, a vezetőjét pedig el kell bocsátani.
Mint ismeretes az Együtt lemondásra szólította fel Szakály Sándort miután olyan kijelentéseket tett, melyekben a numerus clausust és Hóman Bálint bűneit relativizálta. Most a kormány elhatárolódott Szakály Sándortól, a Veritas Történetkutató Intézet vezetőjétől.
Az Együtt továbbra is ellenzi, hogy egy olyan ember vezethet állami történet-kutató intézetet, aki a 20. század fájdalmas traumáit relativizálja.
Az Együtt már kezdetektől fogva ellenezte a Veritas létrehozását és működését. Hiszen tudni lehetett, hogy az intézet egyetlen feladata az lesz, hogy a kormánynak tetsző történelemírást elvégezze.
Az Együtt szerint nem elég, ha a kormány csak elhatárolódik Szakálytól. Ezért az Együtt felszólítja a kormányt, hogy ha valóban elítéli Szakály kijelentéseit, akkor azonnal váltsa le pozíciójából, a történelemhamisító Veritas Intézetet pedig szüntesse meg.

Együtt
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.