OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2016. június 30., csütörtök 18:24

A Magyar Igazság és Élet Pártjának közleménye
    Budapest, 2016. június 30., csütörtök (OS) -

    A MIÉP nyilatkozata a brit népszavazásról

A jelek szerint igaz lehet a mondás, hogy senki sem lehet próféta a saját hazájában. Ugyanis újból beigazolódott a MIÉP álláspontja az EU-val kapcsolatban, - csak nem itthon, hanem Nagy-Britanniában. Már megszoktuk, hogy a MIÉP igazságai késve derülnek ki, - a 2004.-ben kiadott "ÍGY NEM" 12 év késéssel nyert igazolást a szigetországban.

Itthon még nem, de hát arra sem sokan gondoltak 12 éve, ami most bekövetkezett.

Itthon még a vezetők is fanyalognak, hogy így kevesebb EU támogatás fog érkezni, ha kiesik Nagy-Britannia befizetése. De aki a pénzt teszi mérlegre a függetlenséggel szemben, annak nyilván nem a függetlenség a fontosabb. Lehet, hogy ezzel egy szövetségest elveszíthetünk az Unióban – de példa statuálása ennél sokkal nagyobb súlyú.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az eseményt kiváltók nem magukban keresik a hibát, hanem azokban, akiknek elegük lett az ő dilettáns (vagy szándékosan Európa-ellenes) politikájukból.

És hogy mi lehet a brit népszavazás következménye? Angela Merkel már fenyegetőzik, hogy megbüntetik a velük elégedetlenkedőket. De az is lehet, hogy elmismásolják az egészet, hogy nem is volt ügydöntő népszavazás, csak véleménynyilvánító – a nép véleménye pedig nem számít.

De akár elindíthat egy lavinát is. Népszavazások más EU országokban, a skótok kiválása Nagy-Britanniából, egy új Európa kialakulása.

Ideje lenne itthon is meghallani a MIÉP régi jelszavát: "EU –ÍGY NEM"

2016.VI.29.
Dr. Fenyvessy Zoltán
    
     Kiadó: Magyar Igazság és Élet Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.