OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2016. július 10., vasárnap 09:31

A Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesületének közleménye
    Budapest, 2016. július 10., vasárnap (OS) -

    A KNOÉ Egyesület 2016. július 8.-án megtartotta idényzáró konferenciáját, ahol a korkedvezményes nyugdíjakkal összefüggő magyarországi kommunikációról és a még folyamatban lévő nemzetközi eljárásokról volt szó! Megfogalmazásra került, hogy különböző jogszabályokban, különböző hatósági értelmezésekben folyamatosak az ellentmondások. A KNOÉ Egyesület a leghatározottabban tiltakozik ez ellen, a tagság többsége úgy véli, hogy ez jogbizonytalanságot jelent. A jelenlegi kormányzat által a visszaható hatállyal megvont végleges nyugdíj helyett, csökkentett összegű járandóságot folyósítanak! Egyes vonatkozásban a hivatalos vélemény, hogy a járandóság a nyugdíj átkeresztelt formája, más vonatkozásban pedig a járandóság nem egyenlő a nyugdíjjal. A KNOÉ Egyesület tagsága egyértelműen megfogalmazta, hogy nem ért egyet azzal, hogy a nyugdíjasokra vonatkozó jogszabályok nagy része nem vonatkozik a járandóságban részesülőkre! A nemzetközi eljárásoknak ez is az alapja! Megfogalmazásra került továbbá, hogy az egyesületi tagok tovább harcolnak megvont nyugdíjuk visszaszerzéséért és a korrekt tájékoztatásért! Jelenleg a magyar sajtó e kérdéssel érdemben nem foglalkozik, így az emberek különböző fórumokon, rendezvényeken kapnak csak tájékoztatást arról, hogy mi is történt. A konferencia azzal zárult, hogy érdemi segítséget egyesületünk az ellenzéki pártoktól sem kap, így jogaink visszaszerzése vonatkozásában magunkra maradtunk, de minden lehetséges fórumon haladunk tovább!
     Kiadó: Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.