OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2016. július 19., kedd 12:52

Az Arrabona Városvédő Egyesület közleménye
    Budapest, 2016. július 19., kedd (OS) -

    A győri beruházási séma változatlan, az ad hoc viszi a pálmát. A jövő Győrben épül szlogen pedig egyre vegyesebb érzelmeket vált ki.
Az Arrabona Városvédő Egyesület évek óta próbálja a győri beruházásokat kedvezőbb irányba terelni, ám erőfeszítéseink hiábavalónak tűnnek, a városvezetés a szakmai javaslatokat és bírálatokat rendre politikai támadásként értékeli, azokra szakmai választ adni nem hajlandó, vagy egyszerűen csak képtelen. Ugyanakkor város vezetőinek csalhatatlansága megingathatatlannak látszik.
Egyesületünk nem a beruházásokat ellenzi, hanem azok megvalósításának módját kifogásolja, a közösségi szempont szerinti megalapozottságukat és jövőbeni hasznosíthatóságukat vitatja. Ezek az egyoldalú vezetői döntések előbb-utóbb megbosszulják magukat.
A kormány lakásépítési kedvezményei felkészületlenül érték a győri rendezési tervet, a nagy erővel meginduló lakáscélú beruházások terveit minden előkészítés, hatásvizsgálat nélkül, az urbanisztikai alapelvek mellőzésével, ugyanakkor a beruházói igények teljes mértékű kiszolgálásával engedélyezték. És utólag azokhoz igazították a rendezési tervet, hosszú távú településfejlesztési koncepcióról szó sem esett. Mindez tovább súlyosbította a már eddig is súlyos közlekedési, parkolási és tömegközlekedési problémákat. Nem beszélve az egyéb – oktatási, kereskedelmi és közüzemi szolgáltatások biztosításáról az újonnan felhúzott lakótelepek környezetében.

     Kiadó: Arrabona Városvédő Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.