OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 22. csütörtök
Ismertető


2016. július 22., péntek 10:20

Az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának közleménye (4. rész)
    Budapest, 2016. július 22., péntek (OS) -

    Az alapvető jogok biztosa és a nemzetiségek jogainak védelmét ellátó helyettese szerint ezzel sérül a jogállamiságból fakadó jogbiztonság és az egyenlő bánásmód követelménye, a tisztességes eljáráshoz fűződő jog. A konkrét ügy kapcsán az is feltételezhető, hogy számos más jogosult is elesett a jubileumi köszöntéstől, a nyilvántartás gyakorlata pedig az alapvető jogaik sérelméhez vezethetett.

Az ombudsman és az ombudsmanhelyettes közös jelentésükben a vizsgálatban feltárt problémák orvoslására kérték fel a belügyminisztert. Az emberi erőforrások miniszterét pedig arra kérték, vizsgálja meg a szépkorúak jubileumi köszöntéséről szóló kormányrendelet módosításának, valamint az elmaradt jubileumi juttatások utólagos kifizetésének lehetőségét.

     Kiadó: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.