OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2016. július 23., szombat 13:55

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. július 23., szombat (OS) -

    Pataki Márton (Együtt): El a kezekkel a Gellért-hegytől!
Cáfolja a kormány, hogy le akarják bontani a Szabadság-szobrot és megépítik Makovecz Imre panteon-tervét!
Az Együtt budapesti elnöke mai sajtótájékoztatóján felszólította a kormányt, hogy cáfolja a sajtóban megjelent híreket, melyek szerint az ötletpályázat csak arra szolgál, hogy Makovecz Imre panteon-tervét valósítsák meg a Gellért-hegyen, a Szabadság-szobrot és a Citadellát pedig elbontsák. Pataki Márton szerint új közlekedési kapcsolatokra, új funkcióra az épületben, a zöldterületek felújítására szükség lenne, de a világörökségi látkép nem változhat.
Pataki Márton elmondta, hogy a sajtóban több cikk is megjelent azzal kapcsolatban, hogy a miniszterelnökség által a Gellért-hegyre kiírt ötletpályázat valójában a Szabadság-szobor és a Citadella eltüntetéséről, és a Makovecz Imre által tervezett panteon megvalósításáról szól. Az Együtt arra szólítja fel a kormányt, hogy nagyon határozottan cáfolja, hogy bármilyen döntéshozói körben ezek a gondolatok felmerültek volna.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.